V Baku sa predstaví 170 Slovákov, z nominácie vypadli traja atléti

09.06.2015 Celý región

Bratislava 9. júna (TASR) - Z pôvodného maximálneho počtu 179 športovcov, ktorí mali reprezentovať Slovensko na I. európskych hrách v azerbajdžanskom Baku, vypadlo v uplynulých dňoch deväť športovcov, informuje portál olympic.sk.

Najprv zo zdravotných dôvodov plavec Tomáš Púchly, atlétka Monika Weigertová, triatlonistka Ivona Miklošová a volejbalista Martin Sopko ml. "Plus atlétka Michaela Pešková uprednostnila prípravu na juniorské majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia krátko po EH v Baku a kde bude mať medailové ambície. Cez víkend sa stalo realitou vypadnutie ďalších štyroch športovcov. Pre zranenia do Baku nepocestujú ďalší traja atléti - Andrej Bician, Pavol Ženčár a Lucia Slaničková. Pre disciplinárny priestupok zase vypadla z nominácie horská cyklistka Janka Keseg Števková," informuje olympic.sk.

Aktuálny počet slovenských športovcov, ktorí by mali súťažiť na premiérových Európskych hrách, sa tak znížil na 170. Počty športovcov v jednotlivých športoch sú momentálne nasledovné: atletika 43, vodné pólo 26, rýchlostná kanoistika 15, volejbal 13, športová streľba 11, synchronizované plávanie 10, zápasenie 9, plávanie 6, triatlon 4, box 4, cestná cyklistika 4, basketbal 3 na 3 4, stolný tenis 4, džudo 3, šerm 3, horská cyklistika 2, bedminton 2, lukostreľba 2, športová gymnastika 2, bikros 1, karate 1 a taekwondo 1.

Viaceré zdravotné výpadky komplikujú situáciu miešanénu družstvu atlétov, ktoré sa bude v Baku usilovať o návrat do II. európskej ligy družstiev. Atlétov malo pôvodne v Baku štartovať až 50 (po 25 mužov i žien), ale v súčasnosti je ich už len 43 (23 + 20). Vypadnutie diskára Ženčára znamená, že Matúš Olej nastúpi ako jediný z atlétov až na dve individuálny disciplíny – na vrh guľou, aj hod diskom. Namiesto Slaničkovej nastúpi na 400 m prekážok Andrea Holleyová. Zmeny nastali aj v obsadení niektorých ďalších atletických disciplín. Podľa nového nahlásenia zo Slovenského atletického zväzu na 100 m pobeží Tomáš Benko, na 200 m Ján Volko, na 400 m Lukáš Privalinec, na 3000 m Juraj Vitko, na 5000 m Jozef Urban a na 400 m prek. Martin Kučera.
 

Vyberte región